Üniversitemizin eğitim birimlerini biraraya toplayan kampus alanında Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Merkez Kütüphane, Rektörlük birimleri, Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Turizm ve Otelcilik Programı Eğitim-Uygulama Merkezi, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Klinikleri, Vadi Kafe ve öğrenci yemekhanesi faaliyet göstermektedir.


Rektörlük Binası

Afyon Kocatepe Üniversitesinin 5 bloktan oluşan Rektörlük binası 20 bin metrekarelik kullanım alanına sahiptir. Rektörlük binası A Blokta rektör, rektör yardımcıları, genel sekreter, genel sekreter yardımcıları ve rektör danışmanları makam odaları, Senato Toplantı Salonu ve akademik personel yemekhanesi bulunmaktadır. B Blok ve C Blok simetriktir. B Blokta Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Personel Daire Başkanlığı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, ÖSYM İl Temsilciliği, Kitap Satış, seminer salonu ve kafeterya yer almaktadır. C blokta Sosyal bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Bilimsel Araştırma Projeler Komisyonu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü büroları, Bilgi Edinme Birimi, güvenlik sorumlusu, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ve Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü büroları ile derslikler yer almaktadır. Blokta toplam 50 çalışma odası, 5 derslik, 1 toplantı salonu, 1 oturma salonu ile bodrum katta yer alan ısı merkezi ve sığınak bulunmaktadır. Dört katlı bu blok 4540 metrekare kapalı alana sahiptir. Rektörlük binasının D ve E blokları 6060 metrekare kapalı alana sahiptir. Bu bloklarda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Yabancı Diller Yüksekokulu, TUAM (Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi), Radyo-TV Stüdyoları, idari personel yemekhanesi, Garanti Bankası bürosu, Kariyer Ofisi ve No Smoking Cafe yer almaktadır.


Eğitim Binaları

Yapımı 2005 yılı Ağustos ayında tamamlanan 1. Eğitim Binasında 2 adet derslik bloku, 1 adet boyun bloku, 1 adet öğretim elemanları bloku ve 1 adet geçiş bloku bulunmaktadır. Bina, 350 kişilik çok amaçlı salonu, 51 dersliği ve 77 öğretim elemanları odası ile hizmet vermektedir. Bina 10 bin metrekare kapalı alan üzerine kuruludur.

2. Eğitim Binası bünyesinde 3 adet derslik binası ile 2 adet boyun binası yer almaktadır. Binaya bağlı bir de Öğretim Elemanları Bloku bulunmaktadır. Derslik binasında 36 adet 100 m2'lik, 12 adet 73 m2'lik ve 6 adet 68 m2'lik olmak üzere toplam 241 m2'lik 54 derslik bulunmaktadır. Boyun binalarında zorunlu mekanlar, öğretim elemanları blokunda ise 38 adet 19.5 m2'lik, 22 adet 16.5 m2'lik, 3 adet 14.5 m2'lik ve 2 adet 12 m2'lik 65 büro yer almaktadır. Binada ayrıca Erdal Akar Konferans Salonu ve öğretim elemanları yemekhanesi de hizmet vermektedir.

2. Eğitim Binasının ikizi olan 3. Eğitim Binasında ise öğrenci uygulamaları, bilimsel çalışmalar ve bütün analizlerin yapılabildiği, farklı anabilim dallarına ait laboratuvarlar, Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonu ve öğretim elemanları yemekhanesi bulunmaktadır.

Temeli 7 Aralık 2005 günü düzenlenen törenle atılan ve 2006 yılında tamamlanması planlanan Veteriner Fakültesi Eğitim Binası yaklaşık olarak 1960 metrekare alan üzerine oturacaktır. Toplam 6 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak bina zemin+2 kattan meydana gelecektir. Binada 1 adet derslik, 1 adet boyun, 1 adet geçit ve 1 adet öğretim elemanları bloku yer alacaktır. Veteriner Fakültesi Eğitim Binasının derslik blokunda 18 adet derslik ve laboratuvar amaçlı kullanılacak salonlar, boyun blokunda kafeterya ve çeşitli amaçlarla kullanılacak odalar, öğretim elemanları blokunda da 57 adet öğretim elemanı odası bulunacaktır.


Dış Uygulama Atölyeleri

Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesinde bulunan Dış Uygulama Atölyeleri kısa sürede eğitim-öğretim faaliyetlerine hazır hale getirilerek 2004-2005 akademik yılının başında kullanıma hazır duruma getirilmiştir. Dış Uygulama Atölyeleri binası tek katlı 2 blok olup 1836 m2 kapalı ve 1300 m2 açık alana sahiptir. Binanın A Blokunda Teknik Eğitim Fakültesi Metal ve Yapı Bölümlerinin (432'şer m2); B Blokunda Güzel Sanatlar Fakültesinin (540 m2) ve Mühendislik Fakültesinin (270 m2) atölyeleri ile zorunlu mekanlar yer almaktadır. Dış Uygulama Atölyelerinin üçüncüsü de 2004 yılı Ekim ayı sonu itibariyle tamamlanmıştır ve atölye binası yaklaşık 850 m2'lik alanda, çeşitli birimlerin yer alacağı tek katta hizmet vermektedir.


Merkez Kütüphane

Merkez Kütüphane binasının temeli 1 Temmuz 2003 tarihinde atılmış, binanın yapımı 2004 yılı Eylül ayında tamamlanmıştır. Merkez Kütüphane binası zemin üzerine 2 kat olup 2.952 m2 kapalı alana sahiptir. Zemin katı 1.076 m2 olup bu katta 7 adet seminer odası ve 3 adet internet eğitim salonu yer almaktadır. Birinci ve ikinci katlar 938'er m2 kapalı alana sahiptir. Birinci katta toplam 50 kişilik 3 adet okuma salonu, müzik odası, akademik personel için online veritabanları tarama odası, görsel-işitsel materyaller odası, süreli yayınlar salonu, yerel ve ulusal gazeteler arşivi ile eski eserler kitaplığı yer almaktadır. İkinci katta 70 bin adet kitap koleksiyonu, referans kaynaklar, tezler, okuyucu hizmetleri, vestiyer, fotokopi ve 170 kişi oturma kapasiteli okuyucu salonu bulunmaktadır. Merkez Kütüphane binası toplam 230 kişilik oturma kapasitesine sahiptir.


Turizm ve Otelcilik Programı Eğitim-Uygulama Merkezi

Kampuste yer alan Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Programı Eğitim-Uygulama Merkezinin yapımı üç ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak üniversitemiz çağdaş bir binada hizmet verecek olan tesise kavuşturulmuştur. Merkezde 3'ü suit olmak üzere 14 odalı toplam 35 kişilik misafirhane, 400 kişilik restoran, 40 kişilik kahvaltı salonu, bar, çocuk oyun alanı gibi çeşitli sosyal alanlar bulunmaktadır.


Hayvan Hastanesi

Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesinde bulunan ve tamamı 4 bloktan oluşan Hayvan Hastanesinin tamamlanan bloku 2005 yılı Temmuz ayında hizmete girmiştir.Tek kattan oluşan bina toplam 1400 metrekare alan üzerine kuruludur. Blokların tamamı bittiğinde üniversitemiz, ülkemizin en modern hayvan hastanelerinden birine sahip olacaktır. Hayvan Hastanesinde ilimiz ve bölgemizdeki hayvanların hastalıklarının tanı ve tedavileri en çağdaş cihazlarla yapılırken verilen hizmetler için de ilimizdeki en düşük fiyatlandırma uygulanmaktadır.


Vadi Kafe ve Öğrenci Yemekhanesi

Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesinde Öğrenci Vadisi adı verilen alanda bulunan 1000 kişilik Vadi Kafe ve 1000 kişilik öğrenci yemekhanesi, toplam 2600 metrekare alan üzerine kurulu tek katlı bir binada yer alıyor. Binanın içinde yer alan 890 metrekarelik öğrenci yemekhanesinde toplam 700 sandalye bulunmakta ve ortalama 1.300 kişi yemek yemektedir. Yemekhaneden faydalanan öğrencilere kart satışı yapılarak yemek hizmeti yürütülmektedir. Haftalık kart satışının yanısıra günlük ve misafir yemek fişi satışının da yapıldığı öğrenci yemekhanesinde 11.00-14.00 saatleri arasında yemek hizmeti verilmektedir.

Üniversitemiz öğrencilerinin boş zamanlarında dinlenebilmeleri ve bazı aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla hizmet veren Vadi Kafe, 957 metrekarelik bir alana sahip olup, öğrencilerimizin aperatif olarak beslenme ihtiyaçlarını giderebilmeleri için her türlü yiyecek ve içecek maddelerinin satışı yapılmaktadır. Satışa sunulan yiyecek ve içeceklerde her türlü sağlık koşullarına uyulmaktadır. Vadi Kafe içerisinde öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri 4 tane bilardo masaları ve satranç masaları bulunmaktadır. Vadi Kafe, hafta içi 08.00-22.00 saatleri arasında açık olup haftasonu da hizmet vermektedir.

Bina içerisinde yemekhane ve kafeteryanın yanısıra bay-bayan kuaför salonları da öğrencilerimize hizmet sunmaktadır.

Ayakta 25 bin kişi kapasiteli Barış Manço Gençlik Şölen Alanı 2004 yılı bahar şenlikleri ile birlikte açılmıştır. Toplam 21 bin 700 m2'lik alan üzerinde yer alan gölet, anfi tiyatro, park ve Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Botanik Bahçesi ve açık spor alanları kampusteki diğer bina ve tesislerimizdir. Yerleşkesin tamamına yönlendirme tabelaları ve duraklar yerleştirilmiştir.