Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda, 21 27 Mayıs tarihleri arasında “Türk Mutfağı Klasikleri” temasıyla kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda etkinlik düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu etkinliklerde, Türk mutfağının klasikleşmiş ürünlerinin ve mutfak araç gereçlerinin ön plana çıkarılması beklenmektedir.
Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından basılan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” adlı eser, planlanacak faaliyetlerde temel başvuru kaynağı olarak değerlendirilebilir. Cumhurbaşkanlığına sunulmak üzere, üniversitelerin bu kapsamda gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin listenin ve bu faaliyetlere dair afiş, poster, fotoğraf ve broşür gibi görsel materyallerin 30 Mayıs 2025 Cuma günü mesai bitimine kadar esra.mavi@yok.gov.tr mail adresine ve resmi yazı ile Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığına iletilmesi gerekmektedir.