Türk basınında sansürün kaldırılmasının 111.yıl dönümünde tüm basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.

Günümüzde basın; yaşadığımız bölge ve dahi tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Tüm bu görev ve sorumlulukları yerine getirmek için çok büyük özverilerde bulunarak çalışan basın emekçilerimizin yaptıkları işin önemini 15 Temmuz gecesi çok daha net olarak gördük. 15 Temmuz gecesi ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin iradesine kastedenlere karşı dik duruş sergileyen ulusal ve yerel basınımız demokrasiden yana tavır almış ve halkın doğru bilgiye ulaşması adına kimi zaman canlarını dahi hiçe sayarak çalışmışlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle görev yapan değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı canı gönülden kutlar, tüm basın mensuplarımıza habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında başarılar dilerim.

Prof. Dr. Mehmet KARAKAŞ
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü

23 Temmuz 2019, Salı 1739 kez görüntülendi