Yüksek Öğretim Kurumu tarafından, üniversitelerde zorunlu olarak hayata geçirilmesi istenen ISO-27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelendirme çalışmaları üniversitemizde de başlatılmıştır. Bu çerçevede çalışmanın bir parçası olan, personellerimizin bilgi güvenliği farkındalığını ölçmek adına danışman firmamız tarafından 16.05.2019 tarihinde aşağıdaki gibi e-posta gönderilmiş ve telefon yoluyla da bir sosyal mühendislik testi gerçekleştirilmiştir.

Çalışma 17.05.2019 tarihinde tamamlanmıştır. Çalışma sonrası güvenlik amacıyla e-posta şifrenizi verdiyseniz değiştirilmesi önem arz etmektedir.

Bu gibi maillere itibar edilmemesi gerekmektedir. Şifre kişiye özeldir ve kimseye verilmemelidir. Mail yolu ile veya telefon ile sizden şifrenizi isteyen kişilere kesinlikle şifre bilgilerinizi paylaşmayınız.

17 Mayıs 2019, Cuma 2486 kez görüntülendi