2018 Yılı Yetenek Sınavları Hakkında Dikkat edilmesi gereken hususlar:

1. ÖSYM sınav sonuçlarını Temmuz sonu olarak belirttiği için ön kayıt işlemlerini Ağustos ayından önce alma imkanımız bulunmamaktadır.

2. ÖSYM 2018 yılı sınav sistemini değiştirip yeni sınav sisteminin adını yks olarak belirlemiş ve buna bağlı olarak ilgili web servisin değiştirileceğini belirtmiştir. 05.07.2018 tarihi itibari ile yeni sınav sistemi sonuçlarına ait web servis kullanıma açılmamış olup ÖSYM gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra üniversitelerin kullanıma açacağını bildirmiştir. ÖSYM sınav sonuçlarını açıklasa bile ön kayıt yapabilmek için ilgili web servisi aktif hale getirip üniversitelerin kullanımına açması gerekmektedir. ÖSYM web servisi açıktan sonra ilgili yetenek sınavları için programda düzenleme yapıldıktan sonra ön kayıt sayfaları aktif hale getirebiliriz.

3. ÖSYM kılavuzunda yer alan aday aynı alandan geliyorsa (30.03.2012 tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya belirtilen tarih ve öncesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler için uygulanacaktır. İlgili ortaöğretim kurumuna 30.03.2012 tarihinden sonra kayıt olan adaylar için uygulanmayacaktır.) maddesini MEB ve ÖSYM den sağlıklı bir şekilde kontrol etme imkanımız bulunmamaktadır. Bu seneki ön kayıt başvurularında sistem otomatik olarak tüm öğrencileri alan dışı olarak işleme alacaktır. Alan içi öğrencilerin mağdur olmaması için web sayfalarınızda yetenek sınav duyurusu yaparken 30.03.2012 tarihi itibari ile mezun veya öğrenim görmekte olan adaylardan liselerinden belge isteyelim. başvuru evraklarını teslim alan görevli bu şarta uyan öğrencileri sistem üzerinden alan içi olarak seçip sağlıklı bir şekilde alan içi ve alan dışı öğrenciler belirlenmiş olacaktır.

ÖNEMLİ NOT:  ÖSYM veri tabanının üniversitelerin kullanımına açılmasında yaşanan gecikmeden dolayı Devlet Konservatuvarı ön başvuruları 03 -10 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü

31 Temmuz 2018, Salı 1473 kez görüntülendi