Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO)  yeni eğitim tesisleri ve uygulama binalarının eğitime başlaması ve Turizm Fakültesi Uygulama ve Eğitim Binasının resmi açılışı törenle gerçekleştirildi.

Törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi Başkanı Osman Akcan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Jandarma Komutanı Orhan Sırma ile il müdürleri ve AKÜ öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’nin en büyük meslek yüksekokullarından biri

Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal’ın tebrik telgrafının okunmasının ardından törenin açış konuşmasını yapan Afyon MYO Müdürü Doç. Dr. İhsan Cemil Demir, Afyon MYO’nun Türkiye’nin en büyük meslek yüksekokullarından birisi olduğunu söyledi. Afyon MYO’nun yeni yerleşkesi ve tarihi hakkında bilgiler veren Demir, “Afyon MYO 42 yıllık mazisi 6 binin üzerinde öğrencisi, 74 akademik personel, 20 idari personel, 18 bölüm, 38 programı bulunmaktadır. Yeni yerleşkemiz 20 bin 768 metrekare kapalı alan, 50 bin 600 metrekare açık alana kurulu olup derslikler, amfi derslikler, bilgisayar laboratuvarları, çizim salonları, konferans salonu, laboratuvarlar, atölyeler, akademik ve idari personel ofisleri, spor alanları, dinlenme alanları, kantin ve yemekhanesi ile modern bir şekilde teşrif edilmiş ve hizmete hazır hale getirilmiştir” dedi.

26 milyon harcandı

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise Afyon MYO eğitim ve uygulama binalarının ihalesinin 15 Temmuz 2015 tarihinde, sözleşmesinin ise 28 Eylül 2015 tarihinde tamamlandığını ifade etti. 7 Ağustos 2017 tarihinde bitmesi planlanan eğitim tesislerinin müteahhitlik hizmetlerindeki gecikme nedeniyle açılış tarihinin aksadığını söyleyen Solak, “Katılımlarınızla bugün ilk ders başını yapmış bulunuyoruz. 23 milyon 300 bin liraya mal olan bu tesise 2 buçuk milyon dolayında da donanım harcaması yapıldı. Yaklaşık olarak 26 milyon lira harcanmış bulunmaktadır. Dolayısıyla başta Sayın Cumhurbaşkanım olmak üzere hükümet üyelerimize özellikle Orman ve Su İşleri Bakanımıza ve ilimiz protokolüne her düzeyde yaptıkları katkılar için şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

21 bin metrekarelik toplam alana sahip Afyon MYO eğitim kompleksinin içinde derslikler, laboratuvarlar, yemekhane kafeterya binası ile değişik atölyelerin bulunduğunu ifade eden Solak, şunları söyledi:

“Bugün itibariyle 6 bin 208 öğrencinin eğitimine başladığı Meslek Yüksekokulumuz ana derslik bloğu 4 katlıdır. İçinde 91 kişilik 3 adet amfi, 117 kişilik bir konferans salonu, 35 adet derslik, 18 adet uygulama ve araştırma laboratuvarı, 2 adet teknik resim salonu, 1 adet çocuk gelişimi uygulama sınıfı, kütüphane, etüt salonu, 91 adet öğretim elemanı odası ve idari ofislerden oluşmaktadır. Diğer taraftan öğrencilerimizin yemek ve kantin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 752 kişilik bir kafeterya ile 800 kişilik yemekhanemiz hazırlanmıştır. Bunların dışında 1 adet mermer, makine, alçı atölye binası, 1 adet restorasyon mobilya dekorasyon atölye binası yine 1 adet inşaat atölyesi ve yanında önemli olan kazan dairesi ve 1 adet uygulama mutfağı bulunmaktadır.”

Kampüsler tematikleşiyor

Kampüslerin tematikleşmeye gittiğinden dolayı Afyon MYO’yu taşıdıklarını açıklayan Solak, sözlerine şöyle devam etti:

“Afyon Meslek Yüksekokulunu buraya almamızın sebebi kampüslerimizin tematikleşmeye doğru gitmesi, İzmir yolundaki tesislerimizin hepsini mümkün olduğu kadarıyla sağlık alanı ile ilgili, burasını ise Afyon Meslek ve spor alanları olarak tanımladık. Giderek bu organizasyonu tamamlıyoruz. Türkiye’nin en büyük ilk 7 meslek yüksekokulundan biri olması, 40 yıllık geçmişinin bulunması böyle bir geniş mekânda öğrencilerimize refah ortamı, konfor ortamı içinde hem sosyal programların hem de teknik programların iyi bir eğitim ortamını hazırlayıp öğrencilerimizin başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamlamasını amaçladık. Yine buraya taşınmamızın ikinci nedeni; hemen organize sanayi bölgesine yakın oluşu buradan öğrencilerimizin özellikle ikinci yılını bazıları için tümü bazıları içinse en az bir yarıyılını organize sanayide alanındaki teknik programlarla orada uygulamalarına imkân vermek. Bu amaçla bugünden itibaren derslerimiz burada başladı.”

“Yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise Afyon Kocatepe Üniversitesinin şehrin önemli dinamiklerinden biri olduğunu kaydetti. AKÜ’nün 50 bine yakın öğrencisiyle yetişmiş akademik kadrosuyla Afyonkarahisar’ın lokomotifi konumunda olduğunu söyleyen Tutulmaz, “Yetişmiş insan gücüne ülkemiz her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyuyor. Geçenlerde Rektör Hocamın da bulunduğu toplantıda işadamlarının birinin bir söz vardı. Bu söz beni çok etkiledi dedi ki: ‘Ben bir mühendise 2 bin lira vermeye çekinirim ama bir iyi yetişmiş teknisyene 7 bin lira veririm’ dedi. Demek ki o alanda bir ihtiyacın olduğunu ifade ediyor. Mühendislikte ihtiyaç olmadığından değil, orada bir vurgu yapmak istiyor. Yani teknik ara güce ihtiyaç olduğunu ifade etmek istiyor. Demek ki bizim ara insan gücüne çok çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Afyon Meslek Yüksekokulunun Türkiye’nin önemli ihtiyacı olan ara gücünü eğitip topluma kazandıracağını söyleyen Tutulmaz, “Bugün Afrin’de diğer terörle mücadelede önemli kazanımlar, başarılar elde ediyoruz. Bunu yapan askerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız, jandarmalarımız hepsi bir arada cephede canları pahasına bu mücadeleyi veriyor.  O mücadelede onlara en fazla destek veren de Türk mühendisi ve Türk teknisyenidir. Bunu açıkça ifade etmek isterim. Onun için bizim her geçen gün güçlü olabilmemiz için mühendislik eğitimimizin ve buna destek olan teknisyenlik eğitimizin çok iyi verilmesi gerekiyor. Bu okulda buna vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

“Turizm Fakültesi Uygulama ve Araştırma Binası ile sağlık turizminin lokomotifi olacağız”

Daha sonra ise Kalkınma Bakanlığı, Zafer Kalkınma Ajansı ve AKÜ ortaklığında yapımı tamamlanan Turizm Fakültesi Eğitim ve Uygulama Binasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, toplam bin 200 metrekare alana sahip olan binanın 2 milyon liraya mal olduğunu ve yüzde 45’lik finansman desteğinin Zafer Kalkınma Ajansından, yüzde 55’lik desteğin ise AKÜ tarafından sağlandığını dile getirdi. Tesis bünyesinde süit odalar, ön büro alanları, mutfak, restoran ve dersliklerin yer aldığını ifade eden Özdemir, “Uygulama mutfağımızda 10 tane öğrenci tezgâhı, bir tane de öğretici tezgâhımız var. Restoranımız ise 64 kişi kapasiteli bir tesis durumda. Açılışını yaptığımız bu bina ile sağlık turizminin lokomotifi olacağını düşündüğümüz Afyonkarahisar’a nitelikli eleman yetiştirmek istiyoruz. Hem öğrenci hem de sektörde çalışan insanların niteliğine katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun için altyapımız, elemanlarımız, fiziki ortamımız ve hocalarımız hazır. Bunun için istekliyiz ve gönüllüyüz” dedi.

“Şehrin ileri gelenleri sırt sırta verince yapılmayacak şey yoktur”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise tamamlanan tesislerde Afyonkarahisar protokolünden büyük destek ve katkı gördüklerini kaydederek, “Bunun bir örneği de içerisinde bulunduğumuz tesis. Zafer Kalkınma Ajansına gidildiğinde kendi ekibim bana geldi, Kalkınma Bakanlığı tarafını halledip halledemeyeceğim soruldu. Ben de o taraf verirse biz de yüzde 55’ini yaparız dedim ve bugünlere geldik. Bir şehirde vali, belediye başkanı, rektör ve ticaret odası başkanı gibi ileri gelenler sırt sırta verdiğinde görüldüğü üzere çok güzel şeyler oluyor. Bu açıdan heyete şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

AKÜ Afyonkarahisar’a değer katıyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise AKÜ’nün Afyonkarahisar’a değer kattığını belirtti. Açılışı yapılan Afyon Meslek Yüksekokulu binası ile Turizm Fakültesi Eğitim ve Uygulama Binasının tamamlandığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Çoban, “Üniversitemizin ve şehrimizin geldiği noktayı, öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin hangi değerlere sahip olduğunu görmek bizleri fazlasıyla umutlandırdı. Üniversitemiz Mustafa Solak hocamızın kaptanlığında, Şuayip hocamız gibi değerli dekanlarımız sayesinde Türkiye’de ve dünyada adından söz ettirecek ve daima başarıyı hedef alarak ilerleyecektir” şeklinde konuştu.

Hizmette kalite turizmde devamlılığı sağlar

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise tamamlanan tesislerin Afyonkarahisar için büyük öneme sahip olduğunu ve Afyonkarahisar’ın turizm alanında dünyada belli yerlere gelmesi adına önemli roller oynayacağına işaret etti. Afyonkarahisar’ın termal turizmde dünyada önemli merkezlerden birisi haline geldiğini söyleyen Tutulmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemize hitap eden yönü olduğu kadar, dünyaya hitap etmesi yönünde de çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Gelen misafirler öncelikle yöresel lezzetleri tatmak isteyecek, burada sunduğumuz termal hizmetlerden faydalanmak isteyecektir. Ancak bunları sunum şekli kendi istediği şekilde, yani evrensel değerlere uygun şekilde olsun isteyecektir. Bunlar misafirleri buraya bağlayan önemli etkilerdir. Daha önceki bir toplantıda bir turizmcimiz şunu anlatmıştı; bir kat görevlisi emekli olup ayrılınca, onun hizmetinden memnun olan müdavim müşteriler bir daha gelmeyeceklerini söylemişler. O kişilere günaydın diyebilmek, hal hatır sorabilmek bile misafiri çekmeye vesile olabiliyor. Bizim hizmette bir sıkıntımız yok ancak daha iyiyi daha güzeli yapmak için gayretlerimizin devam etmesi gerekiyor. Turizm açısından; termal, kültür, doğal güzellikler, tarihi açıdan ilimiz önemli değerlere sahip. Bu değerleri de ağır ağır duyurmaya başladık. Göreceksiniz önümüzdeki yıl, yapacağımız etkinliklerin de etkisiyle de, ilimiz dünyanın önemli turizm merkezlerinden birisi olacaktır.”

02 Nisan 2018, Pazartesi 1412 kez görüntülendi