10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’da Vodafone Arena çevresinde, bölücü terör örgütünün düzenlediği kalleş bir saldırıda 30’u polis, 8’i sivil olmak üzere 38 vatan evladı şehit edilmiş, 155 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Afyon Kocatepe Üniversitesi Senatosu, bu menfur terör saldırısıyla ilgili oy birliğiyle kabul ettiği bildiriyi, milletimizle paylaşmaktadır.

 

Senato Kararı

Türkiye Cumhuriyeti; içinde bulunduğu jeopolitik konum itibariyle, uzun bir süredir, belirli bir stratejinin ürünü olan terörizmin hedefi hâline gelmiştir. Son dönemlerde güçlü, gelişmiş ve huzurlu bir Türkiye’den rahatsız olan tüm güçlerin ittifak ettikleri görülmektedir. İstanbul’da 10 Aralık’ta meydana gelen bu menfur terör saldırısı da, 15 Temmuz ihanet gecesiyle asıl niyetini gösteren bu ittifakın planının son halkasıdır.

Yaşadığımız dönemde etrafımızdaki siyasal istikrarsızlıklara, savaşlara ve ekonomik sıkıntılara rağmen; 15 Temmuz darbe girişimine karşı soylu direnişiyle, terörle mücadeledeki güçlü iradesiyle, Fırat Kalkanı üzerinden Türkiye düşmanlarına verdiği mesajla ve ülkenin gelişmesi adına hayata geçirdiği büyük projelerle yoluna devam eden Türkiye’nin yakaladığı yeni dinamizmin, uluslararası çıkar odaklarını rahatsız ettiği anlaşılmaktadır. Geçmişte olduğu gibi bugün de işbirlikçiler aracılığıyla ihanetin sınırları zorlanmaktadır.  Yaşamakta olduğumuz saldırılar, uluslararası terörün bir uzantısı olmasına rağmen müttefik olarak bildiğimiz ülkelerin ilgisiz ve samimiyetsiz tutumları da ibret vericidir. Sabırlı, ancak gerektiğinde kararlı tavrını tarih boyunca gösteren milletimiz, böyle sorunlarla ve ihanetlerle defalarca karşılaşmış ve hepsinin üstesinden gelme beceri ve kabiliyetini göstermiştir. Bugün de aynı beceri ve kabiliyeti gösterecektir.

Milletimizin bütünlüğüne ve güçlü siyasi iradesine yönelik gerçekleştirilen bu hain saldırı, bizleri dünden daha kararlı hâle getirmekte, ülkemizin birliğinin temeli olan kardeşlik duygularını daha da güçlendirmektedir. Öfkemiz, ayrışmayı değil bütünleşmeyi, düşmanlığı değil kardeşlik duygularını beslerken; kararlılığımız, ülkemiz ve milletimizin barış ve huzurunu sonuna kadar koruma gücü vermektedir.

Teröre kol kanat gerenler, destek olup besleyenler, halkımıza karşı tarih önünde ihanet içinde olanlar şunu bilmelidirler ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm varlığı ile bölünmez bütünlüğünü her ne şart altında olursa olsun daima koruyacak, bu kararlılığından da asla vazgeçmeyecektir. Şu gerçek de unutulmamalıdır: Terör, hiçbir zaman bir hak arama ve kendini temsil etme aracı olamaz ve olmayacaktır. Şiddet, cebir, baskı ve terörle nihai hedefe ulaşmak mümkün değildir. Gezi Parkı bahane edilerek başlatılan kalkışmayla birlikte Türkiye üzerine hesap yaparak sürekli bir kaos hali oluşturmak isteyenler kazanamayacak, Türkiye’ye diz çöktüremeyeceklerdir.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Senatosu olarak terör karşısında devletimizin yanında olduğumuzu; bölücülük, şiddet ve terör konusundaki tavizsiz tutumumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Halkımızın huzuru ve güvenliği için görev yapan polislerimize karşı girişilen bu kalleşçe saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatlarını vatanları uğruna gözlerini kırpmadan feda eden aziz şehitlerimize rahmet, ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

11 Aralık 2016, Pazar 1294 kez görüntülendi