Bolvadin Kırkgöz Kampüsünde yapımı tamamlanan Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) eğitim binası, Kırkgöz Camii ve Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Bolvadin Kırkgöz Kampüsünde düzenlenen törene AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Hilmi Uçan, Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, AKÜ akademik ve idari personeli ve öğrencileri katıldı.

330 bin metrekarelik kampüste 4 bin 500 öğrenci

Törenin açış konuşmasını yapan BUBYO Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, 22 bini kapalı alan olmak üzere 330 bin metrekarelik bir büyüklüğe sahip olan Bolvadin Kırkgöz Kampüsünde toplam 4 bin 500 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetinin devam ettiğini belirtti. 2010-2011 akademik yılında 100 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetine başlanılan BUBYO’daki öğrenci sayısının 3 bin 500’e ulaştığını ifade eden Kandemir, şöyle devam etti:

“Akademik yapımıza baktığımızda Meslek Yüksekokulumuz 15 bölüm, 22 program ve 3 bin 500 öğrenci ile eğitim öğretimine devam etmektedir. Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2010-2011 yılında muhasebe bölümünde 100 öğrenci ile eğitime başlamış bugün itibariyle muhasebe ve lojistik olmak üzere 920 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetine devam etmektedir. Aynı zamanda Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bankacılık ve sigortacılık bölümüne de önümüzdeki sene hem normal hem de ikinci öğretimde öğrenci alımına başlayacağız. Bolvadin Meslek Yüksekokulumuzda akademik kadro itibariyle 2 doçent, 1 yardımcı doçent olmak üzere 35 akademik 26 idari olmak üzere toplam 61 personel hizmet vermektedir. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzda ise 2 doçent, 9 yardımcı doçent, 1 araştırma görevlisi, 1 öğretim görevlisi olmak üzere 13 akademik, 11 idari personel toplam 24 personelle hizmet verilmektedir.  Bolvadin Kırkgöz Kampüsünde hem Meslek Yüksekokulu hem de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak 4 bin 500 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyeti devam etmektedir.”

2 yeni  öğrenci yurdu müjdesi

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ise ilçe halkının hayırsever insanlardan oluştuğunu belirterek, “Bolvadin’de, metrekareye düşen hayırsever oranı belki de Türkiye’nin en yüksek yerlerinden birisidir” dedi. Kayacan, Kredi Yurtlar Kurumu ile bir protokol imzaladıklarını müjdeleyerek protokol kapsamında belediye olarak Bolvadin’e 750 kişilik öğrenci yurdu yapacaklarını açıkladı.

Kayacan şöyle konuştu:

“Son bir haftadır üniversiteye yönelik çok güzel gelişmelerimiz oldu. Bolvadin Belediyesi ile Kredi Yurtlar Kurumu arasında bir protokol imzaladık. Bolvadin merkeze seneye 750 kişilik bir öğrenci yurdunu belediye olarak biz yapacağız. 29 Aralıkta ihalesi yapılacak 500 kişilik öğrenci yurdu daha yapılacak. Bolvadin’e gelen öğrenciler kaliteli ortamda barınma imkânına kavuşmuş olacaklar. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla Kırkgöz Kampüsümüz yanında muhteşem bir projeyle ortak muazzam bir yatırım daha yapılacak. Tarih ve doğa orada buluşacak  ki öğrencilerimizin için farklı bir açılım ve zaman geçirme alanı olacak.”

 80 bölüm 135 programda 48 bin öğrenci

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise AKÜ’nün kaliteye ve bilgiye daylı bir öğrenme ortamı sunan geleceğin ideal üniversitesi olmak için var gücüyle çalıştığını söyledi. Solak, “AKÜ, kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunan, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına gerekli katkıyı sağlayan, çağdaş dünya ile entegre olmaya önem veren, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanan, yeniliklere birinci derecede önem veren, aktarmacılığa değil inşa ve senteze dönük öğrenme metotlarını benimseyen, proje tabanlı araştırmalarla inovasyon ve patent üretmeyi hedefleyen, yaşayarak öğrenme ve sürekli eğitim tekniklerini etkin kılabilen, dinamik ve etkileşimli sürecini esas alan, geleceğin ideal üniversitesi olması için var gücüyle çalışmaktadır” dedi.

Solak, AKÜ ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

“Üniversitemiz içinde bulunduğumuz akademik yılında aktif 13 fakülte 3 enstitü 1 devlet konservatuvarı 4 yüksekokul ve 15 meslek yüksekokulunda toplam 80 bölüm ve 135 programda 48 bin 685 kayıtlı öğrenci ile eğitim öğretimine devam etmektedir. Ayrıca 43 farklı ülkeden 492 yabancı öğrencimiz öğrenimine devam etmektedir. Yine üniversitemizde halen 100’ü profesör 140’ı doçent 322’si yardımcı doçent olmak üzere bin 340 dolayında akademik ve 948 idari personel görev yapmaktadır. Üniversitelerin gelecekteki vizyonu uluslararasılaşma niteliğine göre belirlenecektir. Bu niteliği dikkate alan üniversitemizde bazı programlar dikkatli bir şekilde uygulanmaktadır. Bunlar erasmus ve Mevlana programlarıdır.  Erasmus Plus değişim programında yurt dışından 146 farklı üniversite ile ikili anlaşma, Mevlana programında ise 21 üniversite ile protokol imzalanmış durumdadır.”

3 milyon elektronik kitap ve 56 bin dergiye anlık erişim imkanı

Solak konuşmasında üniversite öğrencilerine ve personeline 3 milyon elektronik olmak üzere 146 bin kitaba erişim imkanı sunulduğunu belirterek, AKÜ yönetimi olarak öğrencilerin entelektüel birikimlerini geliştirecek ve toplumsal yaşama katkı sağlayacak faaliyetleri desteklediklerini de sözlerine ekledi.

Solak şu bilgileri paylaştı:

“Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi ile Tıp Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Bolvadin Külliyemizdeki kütüphanelerde toplam 146 bin kitaba ulaştık, 3 milyonu aşkın elektronik kitaba ve 56 bin dergiye anında ücretsiz ulaşabiliyoruz. Öğrencilerimizin entelektüel birikimlerini geliştirecek ve toplumsal yaşama katkı sağlayacak faaliyetleri desteklemekteyiz. Sosyal aktivitelerini zenginleştirmekteyiz. Bu çerçevede öğrenci kulüplerimizin etkinliklerini daha verimli hale getirmekteyiz. Üniversite yönetimi olarak sanat, kültür, bilim ve spor alanlarında daha iyi daha verimli çalışmalara imza atmak ve üniversitemizi daha ileri düzeye getirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz.”

15 Temmuz sonrası gençlere büyük görev düşüyor

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatica Özkal da ilk emri oku olan İslamiyette bilim ve bilimsel çalışmanın önemine dikkat çekererek, “İlk emri oku olan bir dinin müntesipleriyiz. Bu yüzden bilimi ve bilimsel çalışmayı önemsiyor ve değer veriyoruz. Özellikle bir şehir için bacasız fabrika diye tanımlayan üniversitelerin hele hele bir ilçe için gerçekten anlamı çok farklı.  Bu kadim şehrin bu hale gelmesinde bu üniversitenin katkıları çok büyük.  Bunun önemini Bolvadinli de bilir. Öğrencilerin daha fazla gelmesi ve öğrencilere güzel ortamların hazırlanması için birlikte çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Özkal, ülkenin geleceği olan gençlerin önemli olduğunun altını çizerek, “Gençler geleceğimizsiniz. Bizim için çok önemlisiniz. Hiç kimse olduğu yerde ebedi ve kalıcı değil. Geleceğimizi emanet edeceğimiz için bu öğrencilik yıllarınızda branş alanlarınız dışında gerçekten daha çok okumaya ve anlamaya ihtiyacınız var. 15 Temmuz sonrası ülkenin bu jeo-politik ve jeo-stratejik konumunda size daha çok görev düşüyor; sizin çok çalışmanıza ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

Bolvadin hayırsever insanların memleketi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise ilçe halkının hayırsever insanlardan oluştuğunu belirterek,  uyumlu çalışmanın yatırımlara dönüştüğünü ifade etti. Özkaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bolvadin bugünlerde yatırım açısından alabileceği en güzel şeyleri alıyor.  Afyonkarahisar’da üniversite, milletvekilleri, valilik, belediye ve devletin protokolü arasında ciddi bir uyum var. Bu uyum sayın bakanımızın öncülüğünde bütün yatırımlara da yansıyor. Ben bugün Bolvadin’e 2 güzel şeyi de söylemek istiyorum. Birincisi Bolvadin’de uzun süre konuştuğumuz bir cezaevi yapılması meselesi vardı. Bir T tipi cezaevi bir de açık cezaevi  bin 500 kişilik 100 tane lojman ile birlikte bu ay içinde ihale edilecek. Ocak ya da en geç Şubat ayında adliye ihalemizi yapacağız. Benim en büyük hayalim Bolvadin Alkolik Fabrikasında üretilen morfinin Türkiye’deki ilaç sanayisine dönüşmesi ve buranın ilaç üretim merkezi üssü haline gelmesi. 25 profesörümüzü geçen yıl buraya fabrikamıza getirip gösterdik. 100 ton morfin üretiyoruz ve 150 milyon TL gelir elde ediyoruz. Belki birkaç milyar dolarlık ilaç ithal ediyoruz. Biz bunu ilaca çevirdiğimizde çok ciddi bir şekilde hem ihracatımızı artıracağız hem de bu stratejik ürünümüzün burada üretimini sağlayacağız. Çiftçimiz 700 bin dekar olan haşhaş üretiminin 350 binini kullanabiliyor. Birleşmiş Milletlerin tahsis ettiği bununda belki tamamını kullanacağız. Bir de çok alanda aynı anda başarı elde edeceğiz. Bu konuda üniversitenin yardımı çok önemli. Üniversitemizden bu konuda destek istediğimizi belirteyim.”

Konuşmaların ardından hizmete giren binaların yapımında hayırda bulunan iş adamlarına ve Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’a il protokolü tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Program BUBYO eğitim binası, Kırkgöz Camii ve Kırkgöz Kültür Merkezinin kurdelalarının kesilmesi ile son buldu.

bubyoyapi1 bubyoyapi2 bubyoyapi3 bubyoyapi4 bubyoyapi5 bubyoyapi6 bubyoyapi7 bubyoyapi8 bubyoyapi9 bubyoyapi10 bubyoyapi11 bubyoyapi12 bubyoyapi13 bubyoyapi14 bubyoyapi15 bubyoyapi16 bubyoyapi17 bubyoyapi18

 

05 Aralık 2016, Pazartesi 1379 kez görüntülendi