Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde hazırlanan “Kent Müzesi” senaryo çalışmaları için oluşturulan 24 proje içerisinde kalan 13 proje için Afyonkarahisar Belediye binasında AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban arasında protokol imzalandı.

Protokol öncesi bir konuşma yapan Rektör Solak, 2016 yılından itibaren AKÜ olarak Afyonkarahisar Belediyesi ile güzel çalışmalara imza attıklarını, şu ana kadar 11 projenin tamamlandığını kalan 13 proje için de hazırlıkların başlayacağını söyledi. Solak, “Bu, üniversite şehir işbirliğinin güzel bir örneklemesidir. Üniversite öğretim elemanlarının, akademik bilgi ve becerileriyle şehrin ihtiyacını buluşturarak,belediyemizin önceliklerini, başkanlığımızın planladığı projeleri dikkate alarak bunları yürürlüğe koymak için çalışıyoruz. Üniversite olarak amacımız, şehrimize bir güzellik katmak, şehrimizin sanatına, estetiğine, günlük ihtiyaçlarına ve şehrin vizyonuna katkıda bulunmaktır. Biz ona göre çalışıyoruz” dedi. Belediye Başkanı Çoban’ın Afyonkarahisar şehrinin gelişimi konusunda çok önemli projelere imza attığını kaydeden Solak, “Başkanımız daha önce alt yapı çalışmaları yaptı. Çok insan bunu fark etmedi. Özellikle son dönemde kentin güzelleşmesine, temel ihtiyaçlarına yönelik çok güzel projeleri altına imza atıyor. Diğer illere de gidiyoruz ama şehrimizin giderek belli açılardan ciddi mesafe aldığını ve koşar adımlarla hedefe gittiğini görüyoruz” diye konuştu. Solak, AKÜ’nün kamuoyuna yönelik hizmetlerinde belediyenin önemli katkıları olduğunu ifade ederek, “Hastane tarafına baktığınız zaman üniversitenin kendi yapamadığı ama belediye başkanlığının verdiği izin ve imzaladığı belgelerle yaptığı hizmetler var” diye konuştu.

870 bin saat ders yapıldı

Öğretim elemanlarının yoğun bir tempoda çalıştığını vurgulayan Solak, “Geçen yılı dikkate alarak söylüyorum, üniversitede 870 bin saat ders yapıldı. Bunun önemli bir kısmı teorik, geriye kalan kısmı ise pratik. Onun dışında akademik faaliyetler, kongreler, paneller var. Hepsini alt alta koyduğumuz zaman öğretim elemanlarımızın yükü hakkında da kamuoyunu bilgilendirmeyi bir görev biliyorum. Üniversite şehirle, öğrencisiyle, hastasıyla bütünleşmiş böyle bir çalışma temposunu tutturmuş artan hızla çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Kent Müzesinin içerisinde yer alacak argümanların hazırlanan projeler sayesinde zengin hale geleceğini belirtti. Çoban, “Biz belki bir mimara çok güzel bir müze inşa ettirebiliriz. Ancak onun işlevi ve içerisinde yer alacak kentimizin tarihini, kültürünü sanatını vb. yansıtırken kullanılacak argümanlar bizim başaracağımız işler değil. 13 projeye tek tek baktım.Müthiş bir şekilde senaryolaştırılmış ve düşünülmüş konular. Şimdiden heyecanlanıyoruz. Beklediğimizden daha da ötesi gerçekleşiyor.  Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Bu projeler de başarılı olacaktır

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş da sürecin olumlu şekilde gittiğini vurguladı. Karakaş, “Süreç artık yoluna girdi. Süreç başlamadan önce aklımda soru işaretleri vardı. Şimdi önemli şeylerin çıktığını gördük. İkinci gruptaki projelerde yakın döneme ait hafızayı canlı tutacak projeler. Arkadaşlarımız kendilerini ispatladılar. Bu projeleri de başarılı bir şekilde sonuçlandıracaklardır” dedi.

Temel esas gönüllülük

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun ise başarı için iyi bir yönetim, strateji, biraz da şans faktörünün olduğunun bilimsel olarak kabul gördüğünü söyledi. Akkoyun, “Koordinatörlük olarak düşündüğümüzde burada iyi bir ekibin oluşturulduğunu görüyoruz. Bu ekibin oluşma aşamasında her şeyden önce temel esas gönüllülüktü. Bu topraklardan aldığımızı bu topraklara verme ilkesi etrafında yürürken seçtiğimiz bazı kurallar var. Bilimsel esasa bağlı kalarak, bu ilkeleri gerçekleştirmek. Araştırmalarına kendini adamış arkadaşların, iyi bir ekip oluşturduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Protokol imza törenine, AKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun ve AKÜ Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş katıldı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından Kent Müzesi hakkında yürütülecek projeler hakkında protokol imzalandı.

kentmuzesi1 kentmuzesi2 kentmuzesi3 kentmuzesi4

17 Kasım 2016, Perşembe 1253 kez görüntülendi