Maliye Bakanı Naci Ağbal, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında ziyaret etti.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “2016 Yılı Çalışma ve Hedeflerinin Değerlendirilmesi” toplantısı için Afyonkarahisar’a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal toplantının ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Jeotermal Isınma Türkiye’ye örnek

Ağbal, AKÜ’de Ali Çetinkaya ve Ahmet Necdet Sezer Kampüslerinde 2015 yılında uygulanmaya başlanan jeotermal ısınmanın Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu kaydetti. Ağbal, jeotermal kaynakları bulunan illere Afyonkarahisar modelinin uygulanmasının ülke ekonomisine katkı yapacağını ifade ederek bu konuda kısa süre sonra jeotermal kaynağı bulunan illerin üniversite rektörlerinin katılımıyla bir toplantı yapılacağını belirtti. Jeotermal enerjinin doğalgaz ve kömüre kıyasla çok daha verimli ve ekonomik olmasının imkan olan illerde mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ziyaretinde AKÜ Şeref Defterini de imzalayan Maliye Bakanı Ağbal, AKÜ’nün gelişen ve büyüyen bir üniversite olduğunu ifade ederek, AKÜ’nün jeotermal kaynaklardan ısınmada ve fizik tedavide kullanımın ve radyoterapi ve nükleer tıp merkezinin Türkiye’nin bir başarısı olduğunu belirtti.

Ziyarette Rektör Solak’tan AKÜ bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Bakan Ağbal daha sonra Solak ile birlikte AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği ile Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Ağbal, Türkiye’de son yıllarda onkoloji alanında pek çok dünya standartlarında sağlık merkezlerinin hizmete girdiğini belirterek AKÜ Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezi’nin sahip olduğu yeni nesil teknolojik cihazları ile bunlardan biri olduğunu ifade etti. Ağbal, AKÜ Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezi’nin bölge halkına hizmet verecek önemli bir merkez olduğunu söyledi. Ağbal, jeotermal suyun fizik tedavi amaçlı kullanılmasının Afyonkarahisar’ın termal suyunun AKÜ tarafından pek çok alanda kullanılmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Maliye Bakanı Ağbal, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AKÜ Tıp Fakültesi Dekan V. ve Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adem Aslan ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Haşmet Sarıcı’dan uygulanan tedaviler ve tıbbi cihazlara ilişkin bilgiler aldı. Ağbal, ziyaretinde AKÜ’nün özellikle fizik tedavi konusunda Türkiye’nin önde gelen hastanelerinden biri olduğunu belirtti.

maliye_20161 maliye_20162 maliye_20163 maliye_20164 maliye_20165 maliye_20166 maliye_20167 maliye_20168 maliye_20169 maliye_201610

30 Mayıs 2016, Pazartesi 1522 kez görüntülendi