Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anonim Şirketi (Teknopark) ilk yönetim kurulu toplantısı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Toplantıda Afyon-Uşak Teknopark A.Ş.’nin Genel Müdürlüğüne Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, Genel Müdür Yardımcılıklarına ise Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Dikici ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Ersan Mertgenç getirildi.

AKÜ ve Uşak Üniversitesi ortaklığı ile gerçekleştirilen Teknopark’ın yönetim kurulu toplantısı ANS Kampüsü içerisinde yer alan Afyon Teknopark A.Ş. binasında gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya, Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, M. Melih Yurter, M. Bülent Uğurluoğlu ve Yunus Uslu katıldı.

Teknopark resmi faaliyetlerine başladı

Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyon-Uşak Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin kuruluş süreci hakkında yönetim kurulu üyelerine kısa bir bilgilendirme konuşması yaparak Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin iki ilin Üniversite-Sanayi ve Üniversite-Kent işbirliğine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Solak, idari yapılanması tamamlanan Zafer Teknopark A.Ş.’nin resmi olarak faaliyetlerine başlamış olduğunu, pazartesi gününden itibaren hem Uşak’ta hem de Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren AR-GE firmaları ve yenilikçi projeleri olan işletmeler ile üniversite öğretim elemanlarının Teknopark’a başvurabileceklerini ve desteklerden faydalanabileceklerini ifade etti.

Bölgesel gelişime destek verecek

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sait Çelik ise Afyon-Uşak Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin kurulmasıyla hem iki şehrin hem de iki üniversitenin potansiyellerini birleştirerek bölge gelişimine destek sağlayacağını ifade etti.  Çelik, daha hızlı bir şekilde Uşak’ta fiziki yapılanmanın tamamlanarak Uşak Teknopark’ın da faaliyete geçmesi için çalışmalara başlanacağını ve bu süreçte hem öğretim elemanlarının hem de Uşak’ta bulunan işletmelerin proje başvurularını Afyon Teknopark A.Ş.’ye yapabileceklerini kaydetti.

İlk etapta 10 firma faaliyete başlayacak

Afyon-Uşak Zafer Teknopark A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir ise, Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanarak kuruluş süreci tamamlanan Teknopark A.Ş.’nin vakit geçmeden faaliyetlerine başlayacağını, başvuru için bekleyen şirketlerin ve öğretim elemanlarının sözleşme yapmak için davet edileceklerini söyledi. Kandemir, Afyon ve Uşak’ta Teknopark destekleri konusunda bilgilendirme toplantılarına önümüzdeki hafta başlanacağını ve ilk etapta 10’a yakın işletmenin Teknopark’ta faaliyete geçeceğini söyledi.

04 Nisan 2016, Pazartesi 1238 kez görüntülendi