Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Eğitim ve Uygulama Binaları inşaatı temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 26 milyon TL’ye mal olacak ve toplam kapalı alanı 22 bin metrekare olacak olan Afyon MYO Eğitim ve Uygulama Binaları 2017’de hizmet vermeye başlayacak.
Afyon sağlık hizmetlerinin merkezi haline gelecek
Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitelerin bir taraftan eğitim öğretim, uygulama ve araştırma çalışmalarını yaparken, diğer taraftan da kendilerini yenileme, temel altyapı ihtiyaçlarını tamamlamak durumunda olan kurumlar olduğunu belirtti. Solak, “Göreve geldiğimiz 2011 yılı Mart ayından bu yana yaptığımız çalışmalarla üniversitemizin ihtiyacı olan tesislerin çok önemli bir kısmını bitirerek hizmete açtık. Bir kısmının inşaatı devam etmekte, yeni bir kısmının da bu yıl içinde temelini atacağız” dedi. Solak AKÜ bünyesinde 2015 yılı içinde tamamlanan projeler konusunda bilgiler verdiği konuşmasında Ali Çetinkaya Kampüsü ile ilgili şunları söyledi:
“Ali Çetinkaya Kampüsünde kampüs içi eğitim hasta ve ulaşım hizmetlerinin düzenli sürdürülmesi amacıyla kampüsün alt yapısı ve çevre düzenlemesi tümüyle yeniden yapıldı. Bu yeni alt yapı hizmetleriyle sağlık kampüsümüz yeni bir çehreye kavuştu. Yine bu kampüsümüzde Afyon MYO Aşçılık programı öğrencilerinin ihtiyacı olan bin metrekare kapalı alana sahip Uygulama Mutfağı öğrencilerin hizmetine sunuldu. Yine Üniversitemiz ve bölgemizin en önemli, en prestijli projelerinden biri olan Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi Projesi ihalesi 27 0cak 2015 tarihinde yapıldı. Ardından bu hastanemizin en önemli bir bölümü olan Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezi İnşaatına hız verildi. 12 Mayıs 2015 tarihinde Sayın Bakanımızın teşrifleriyle merkezin temelini atmıştık. 7 aylık kısa bir süre zarfında çok yoğun bir çalışma ile çok farklı özellikleri bulunan tesis, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve Sağlık Bakanlığının güncel mevzuatına göre dizayn edilerek 28 Aralık 2015 tarihinde tamamlandı. Kısaca LİNAK, PET – CT ve GAMA KAMERA gibi yeni nesil üst düzey teknolojik cihazlar ile donatılmakta olan merkezimiz, cihazların gelişi, montajı ve optimizasyonu ile kalibrasyonu işlemlerinden sonra 1 Şubat 2016 tarihinde huzurlarınızla hizmete alınacaktır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetlerinde olduğu gibi Onkoloji ve Hematoloji hizmetlerinde de üniversitemiz ve şehrimiz referans merkezi olacak, Afyonkarahisar lezzetin, termalin, mermerin merkezi olduğu kadar diğer sağlık kuruluşları ile birlikte sağlık hizmetlerinin de merkezi haline gelecektir.”
65’ten fazla laboratuvar tek merkezde hizmete girdi
Solak, konuşmasında Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde yapılan çalışmalar ile ilgili de bilgiler vererek şöyle dedi:
“Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerimizde uygulamalı eğitimler bu yıla kadar tek katlı barakalarda ve yetersiz mekânlarda yapılmaktaydı. Bu durumdan kurtulmak, kaliteli ve akredite mühendislik eğitimi yapabilmek için 14 bin metrekare kapalı alana sahip Teknoloji ve Mühendislik Fakülteleri Laboratuvar binası inşaatı kafeteryası ile birlikte tamamlanarak Eylül 2015 tarihinde hizmete sunuldu. Öğrencilerimiz, modern yapısı ve içinde 65’ten fazla laboratuvarı barındıran bu tesiste, aynı mekânda entegre ünitelerde her türlü uygulamalı eğitim imkânına kavuştular. Yine üniversitemizin prestijli projelerinden biri olan ANS Kampüsü Jeotermal Isıtma Sistemine Geçiş Projesi tamamlanarak 15 Ekim 2015 tarihinde hizmetine alındı. Daha önce 2012 yılında Ali Çetinkaya kampüsündeki birimler jeotermal ısınma sistemine geçirilmişti. Bu yeni proje ile Merkez Kampüsümü de 188.000 m2 kapalı alana sahip tüm birimler bu Isınma Sistemine alındı. Bu iki proje ile üniversitemizde iki kampüste toplam 272.000 m2 kapalı alan Jeotermal Isınma Sistemine alındı. Bu yolla hem çevre sağlığına önemli katkı sağlandı. Hem de yerli jeotermal kaynaklar kullanıldı. Burada bu önemli ve özel projeyi üniversitemize kazandıran AFJET yönetimine huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum. Yine bu kampüste üniversitemizin ulaştırma yükünü çeken Rektörlük Ulaştırma biriminin ihtiyacı olan Oto garajı, Metal ve Döşeme Atölyeleri kurularak edilerek hizmete açıldı.”
Yeni Afyon MYO 26 milyon TL’ye mal olacak
Konuşmasında AKÜ olarak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin resmi olarak açıldığını anlatan Solak, “Yine AR-GE nitelikli çalışmalar için Üniversitemiz öğretim elemanları ile sanayici ve iş adamlarını bir araya getirecek olan Afyon – Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi 19 Aralık 2015 tarihinde kuruldu. Ardından Afyon Teknopark kampüs binası da tamamlanarak firmaların ofisiyer çalışmaları için hazır hale getirildi” dedi. Afyon MYO’nun ilk temelinin 1976 yılında atıldığını ifade eden Solak şu bilgileri paylaştı:
“MYO’muzun ilk temeli 1976 yılında atılmıştır. Belirli mesleklere yönelik, ülkenin sanayi ve diğer hizmet sektörlerinde ihtiyaç duyulan “meslek elemanları” yetiştirmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın YAYKUR Örgün Öğretim Kurumu’na bağlı olarak 1976 – 1977 Öğretim Yılında eğitim vermeye başlamıştır. MYO bünyesinde açılan ilk programlar Muhasebe, İnşaat ve Elektrik programlarıdır. Afyon MYO 1983 yılında Yüksek Öğretim Kurumlarının yeniden teşkilatlanması hakkında çıkarılan 2809 sayılı kanunla Anadolu Üniversitesi’ne, 1992 yılında ise yeni kurulan Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bağlanmış, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile bu MYO üniversitemizin ilk nüvesini teşkil etmiştir. Üniversitemiz bünyesine geçmesiyle başlayan eğitim hamleleri Afyon MYO’ nu bugünkü seviyesine ulaştırmıştır. Gerek öğrenci sayısı, gerek öğretim elemanı ve gerekse program sayısı bakımından Türkiye’deki MYO’ların en büyüklerinden birisidir. 1980’lı yıllarda gelişmeye başlayan “mermercilik” sektörüne nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere MYO bünyesinde “Mermercilik Programı” açılmasına karar verilmiş, bu amaçla Afyon’un tüm sanayici ve yöneticileri el ele vererek bir bina yapma kampanyası başlatmışlardır. ‘Ali Çetinkaya Kampüsü’ alanında, 1988 yılında temeli atılan bina 1992 – 1993 öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Başlangıçta değişik binalarda hizmet veren Afyon MYO Afyonluların, Mahalli Yöneticilerin ve Hayırsever İş Adamlarının katkılarıyla kendi binasına kavuşmuştur. Daha sonra da yerleşke alanında Afyon Eğitim Vakfı tarafından bir ‘sosyal tesis’ binası yapılarak okula devredilmiştir. 2006 yılında MYO binasının Tıp Fakültesine devriyle MYO yeni derslik ve idari birimleri içine alan yeni binasına taşınmıştır. MYO halen Ali Çetinkaya Kampüsünde faaliyetini sürdürmektedir. Bünyesinde 18 Teknik programda 3233, 15 Sosyal programda da 2 bin 624 öğrenci olmak üzere toplam 33 eğitim programda 5 bin 857 öğrenci eğitim görmektedir. Yine teknik programlarda 29, sosyal programlarda 33 öğretim elemanı olmak üzere 62 öğretim elemanı ve 13 idari kadro ile eğitim/öğretime devam etmektedir. Afyon MYO Eğitim ve Uygulama Binalarının toplam kapalı alanı 22 bin metrekare olacaktır ve içinde amfi derslikler, derslikler, konferans salonu, laboratuvarlar, öğretim elemanı ofisleri, kütüphane ve etüt salonu, teknik resim salonları, 18 uygulama araştırma laboratuvarı, atölyeler, çocuk gelişimi uygulama sınıfı, her biri 800 kişi kapasiteli kafeterya ve yemekhane bulunmaktadır. MYO Tesisleri 7 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacak ve 26 milyon 500 bin liraya mal olacaktır.”
Yarı olimpik yüzme havuzunun temeli atılacak
Solak 2016 yılında gerçekleştirilecek olan projelere ilişkin bilgiler verdiği konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bu yıl ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na ait yarı olimpik yüzme havuzu ile Turizm Fakültesine ait Mutfak ve Konaklama Uygulama Merkezi’nin temeli yılın ilk yarısında atılacaktır. Bölgemizde parlayan yıldız olan üniversitemiz; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetlerinde Lider, Jeotermal kaynakları en iyi yararlanan, çevreye duyarlı ve engelsiz Üniversite yapısıyla, yeni teknoparkıyla AR-GE Firmalarına imkân sunarak geleceğe emin adımlarla yürümektedir.”
AKÜ çok büyüdü ve gelişti
Rektör Solak’ın ardından konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AKÜ’nün çok büyüyen, gelişen bir üniversite olduğunu belirterek, “Afyon Kocatepe Üniversitesi çok büyüdü, gelişti ve yıldız bir üniversite oldu. Dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girdi. İnşallah yıldızı daha da parlayacak ve daha da büyüyecek. Bu bakımdan ben hem rektörümüzü hem rektör yardımcılarımızı ve dekanlarımızı ve tabii ki Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi. Konuşmasında dünyaya bir defa daha gelse akademik kariyeri tercih edeceğini ifade eden Eroğlu, “Yeniden dünyaya gelsem, hangi mesleği seçersin deseler hiç tereddüt etmeden yeniden öğretim üyesi olmayı isterim. Çünkü geleceğin teminatı olan gençleri yetiştirmek en büyük ve en güzel ibadet ve en güzel vazifedir” diye konuştu. Öğretim üyeliği yaptığı dönemde çok sayıda inşaat ve çevre mühendisi yetiştirdiğini dile getiren Eroğlu, “Ben de birkaç üniversitede görev yaptım. Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde uzun yıllar hocalık yaptım. Çok sayıda inşaat mühendisi ve çevre mühendisi yetiştirdim” ifadelerini kullandı.
Gençlerimiz geleceğin teminatı
AKÜ’den mezun olan gençlerin güzel hizmetler yapacaklarına inandığını ifade eden Eroğlu, “Ben buna yürekten inanıyorum” dedi. Hükümetin gençlere ve eğitime büyük önem verdiğini anlatan Eroğlu şöyle konuştu:
“Biz hükümet olarak gençlere ve eğitime çok büyük önem veriyoruz. Çünkü gelecek için büyük hedefleriniz varsa bunları gerçekleştirmenin tek ve yegâne yolu gençliğe sahip çıkmaktır. Onları en iyi şekilde, dünyayla yarışacak şekilde hazırlamaktır. Bu yüzden hükümetimiz ne gerekiyorsa yapıyor. Hocalarımızın özlük haklarını iyileştiriyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin bursları var ki, burslar çok iyileşti. Hatırladığım kadarıyla 2002 yılında 45 liraydı. Ama şimdi 400 liraya çıktı. Çünkü gençlerimize en iyi şekilde bakmamız lazım. Onlar bize geleceğimizin teminatı ve emanetidir. Bu yüzden gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz. Hocalarımız da zaten bu gayreti gösteriyor.”
AKÜ tercih edilen üniversite oldu
Bakan Eroğlu, AKÜ’nün son yıllarda önemli mesafe kat ettiğini ifade ederek, “AKÜ artık tercih edilen bir üniversite oldu” dedi. Türkiye’de üniversite sayısının arttığını ve açılan üniversitelerin birbiri ile rekabet ettiğine dikkat çeken Eroğlu, “Tabii hükümetimiz de üniversite sayısını çok arttırdı. Türkiye’de şu an üniversite sayısı 198’e ulaştı. 13 yılda 62’si vakıf 51’i devlet üniversitesi olmak üzere 117 tane yeni üniversite açıldı. Bunlar birbirleriyle rekabet ediyor” diye konuştu. Eğitime ayrılan bütçenin 25 milyar dolara yaklaştığını ifade eden Eroğlu, “Eskiden üniversite açılırdı ama binalar yapılmazdı. Hatta ‘temel üniversitesi’ denirdi. Ama şu anda bütün Türkiye’de üniversitelere o kadar çok destek veriyoruz. Eskiden hatırladığım kadarıyla 2002 yılında bütün üniversitelere ayrılan ödenek 2,5 milyar TL idi. Bu rakam bu sene 20-25 milyar TL’yi bulacak. 2016 kalıcı bütçesinde yaklaşık olarak 20-25 milyar TL ödenek ile üniversitelerimize her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.
Eğitimin 3 temel şartı
Konuşmasında eğitimin temel şartlarından bahseden Bakan Eroğlu, bu şartların karşılanması ile başarının geleceğini ifade etti. Eroğlu, şöyle dedi:
“Eğitimin temel şartları vardır. Bir kere hocalarda talebeleri yetiştirmek hususunda bir şevk ve heyecan var. Sizleri kendilerine emanet edilen bir evladı gibi görmesi ve iyi yetiştirmek için büyük bir gayret içinde olması birinci unsurdur. İkinci unsur ise tabii ki fiziki imkânlardır. Eğer sizin yeteri kadar sosyal tesisleriniz, sınıflarınız, amfileriniz, bilgisayar sistemleriniz, dünyanın her yanına açılacak ve araştırma yapacak imkânlarınız yoksa eğitimde yeteri kadar mesafe kat edemezsiniz. Üçüncüsü de tabii ki burada sözüm öğrencilere, öğrencilerin öğrenme hususunda şevk ve heyecanı, bir şeyler başarma, büyük hedeflere imza atma, gelecekte büyük bir takım eserleri ortaya koyup milletin geleceği için, bu milletin büyük hedefleri için benim de katkım olacak diyebilmeleri gerekmektedir. Fiziki imkânları sağlamak hükümete düşüyor. Biz ne eksik varsa görüyoruz ve yapıyoruz. Nitekim bütün Türkiye’deki üniversiteleri muhteşem kampüsler haline getirdik. İkinci husus da hocalarımıza gerekli her türlü imkânı sağlıyoruz. Eksik varsa onu da gidermeye çalışıyoruz. Tabii öğrencilerimize burs ve yurt konusunda büyük destekler verdik. Evet, belki şu anda hala biraz yetersiz ama yurtlarda öğrencilerimize çok güzel imkânlar hazırlamak için büyük emekler sarf ediyoruz. Eksikleri de kısa zamanda tamamlayacağız. Yurt kapasitemiz eskiye göre 10 misli arttı. Eskiden biz koğuşlarda kalıyorduk, yurt bulamıyorduk. 1 koğuşta 10-15 kişi kaldığımız oluyordu. Ama şimdi özellikle modern, otel odaları gibi odalarla her türlü imkânı sağlıyoruz. Hatta Muğla’da Orman Genel Müdürlüğü’ne ait 5 yıldızlı bir oteli, Muğla Üniversitesi’ne yurt olarak tahsis ettik. Çünkü öğrenciler de 5 yıldızlı oteli yurt gibi kullansınlar istedik. Bu öğrencilere verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Öğrencilerimize her türlü imkânı hazırlayacağız.”
Afyonkarahisar sağlık turizminde bir merkez haline gelecek
Eroğlu, Afyonkarahisar’ı sağlık turizminde bir merkez haline getireceklerini belirterek gelinen noktayı şöyle ifade etti:
“Gençliğimizde Afyon Lisesinde okurken koğuş şeklinde hastaneler vardı. Tedavi olamazdınız. Bütün hastalar İstanbul’a İzmir’e Ankara’ya giderdi. Ama şimdi 5 yıldızlı hastanelerimiz var. Her türlü hastaneyi kurduk, Kadın Doğum Hastanesi, 200 Yataklı Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, AKÜ Hastaneleri. Afyonkarahisar’ı sağlık turizminde bir merkez haline getireceğiz.
Eroğlu, AKÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde insanların tedavi olabilmek için kendisinden yardım istediğini anlattı. Ayrıca Afyonkarahisar’da kanser tanı ve tedavisinde görülen eksiklik üzerine harekete geçtiklerini belirterek, “Nitekim Afyonkarahisar’da bir Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi eksikliği vardı. Onu da bölge hastanesi olmak üzere AKÜ bünyesinde temelini attık ve kısa zamanda bitecek. Onun hemen yanına son standartlara göre donatılmış Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezi kurduk. Dolayısıyla burası kanser hastalıklarının teşhis ve tedavisi için bir bölge merkezi olacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.
Teknopark için büyük hedeflerimiz var
Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (teknopark) de kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Eroğlu, “Allaha şükür teknoloji ile alakalı merkezimiz de burada kuruldu. İnşallah burada aşı ilaç vs. gibi çok büyük hedeflerimiz var. Burada çok ileri teknolojileri gerçekleştireceğiz” dedi. Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Kendi milli aşımızı kendimiz yapmadıkça biz başka ülkelere mahkûm oluruz. Artık biz büyük bir ülkeyiz ve kimseye mahkûm olmak istemiyoruz. Kendimiz yaparız, yapıyoruz ve yapacağız. Bizim neslimizde biz yapamayız şeklinde bir aşağılık kompleksi vardı. Ben İstanbul’da İSKİ Genel Müdürü olduğum zaman bu anlayışı yıkacağım dedim. Daha önce içme suyu arıtma tesislerini atık su arıtma tesislerini hep yabancılar yapardı. Ben bu konuda biz yapacağız dedim. Allaha şükürler olsun ki şu anda dünyanın en ileri sistemlerini biz kuruyoruz. Hatta bütün bölgelere teknoloji ihracatı da yapıyoruz. Su, baraj inşaatları, atık su arıtma tesisleri, içme suyu arıtma tesisleri ve sulama tesisleri açısından mükemmel bir noktaya ulaştık. Biz büyük bir milletiz. İstersek her şeyi başarırız. Başaracak gücümüz de var. İnşallah burada gözlerinin içinin parladığını gördüğüm gençler sayesinde büyük hedeflere de imzamızı atacağız ve mührümüzü vuracağız. Birinci hedef olarak Türkiye’yi 2023 yılında dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına taşımak istiyoruz. 25 bin dolarlık kişi başına gelir hedefliyoruz. 500 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz. Bunu bu nesil gerçekleştirecektir. Gençler için bir hedef de 2053 hedefidir. Özellikle 2053 yılında İstanbul’un fethinin 600. yılında Türkiye’yi çok daha ileri bir noktaya taşıyacaksınız. Tabi yeni doğan çocukların da hedefi var. O da Malazgirt Savaşı’nın 1000. Yılı olan 2071 yılında Türkiye, dünyada süper bir güç olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Siz de inanın. Çünkü biz, büyük bir devletiz.”
2023 yılında 5 milyar dolarlık tıbbi ve aromatik bitki ihracatı
Dünyada tıbbi ve aromatik bitkilerin çok önemli olduğunu anlatan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve AKÜ işbirliğinde yürütülen proje ile bu konuda önemli adımlar atıldığına dikkat çekti. Eroğlu, şunları belirtti:
“Kısaca halk içinde şifalı ya da kokulu bitki deniliyor. İşte, bu konuda üniversitemiz ile bakanlığımız iyi bir işbirliği yapıyor. Biz Zafer Ormanının eteklerinde çok muhteşem bir Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi kurduk. Kocatepe Üniversitemize kapılar açık. Protokol imzalayacağız. Dünyada 107 milyar dolarlık pazar payı var. Biz ne kadar istifade ediyoruz? Sadece 650 milyon dolar. Çok cüzi. Dolayısıyla hedef 2023 yılına kadar 5 milyar dolarlık ihracat. Bunun için, bu konuyla ilgilenen bütün hocalarımızı davet ediyorum. İş adamlarımızı davet ediyorum. Bütün destek bizden, üretip satmak ve araştırma yapmak sizden. Gerçekten faydalı olacak diye düşünüyorum.”
Yemyeşil bir Afyon Kocatepe Üniversitesi yapacağız
Bakanlık olarak üniversitelerin daha yeşil bir görünüme kavuşması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Eroğlu, AKÜ’yü yemyeşil bir görünüme kavuşturacaklarını kaydetti. Eroğlu, şöyle devam etti:
“Kampüsün yeşillendirilmesi, kampüste yeni yurtlar yapılması konusunda destek veriyoruz. Rektörümüz biliyor. Eksikler olabilir ama mühim olan yaptıklarımıza bakıp, yapacaklarımızı görmek. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın da teminatıdır. Çünkü ben bunun geçmişte sıkıntısını çok çektim. Yeşil olmayan yerde sıkıntı oluyor. Huzurlu olmanız için ne kadar fidan isterseniz o kadar ağaç, fidan dikeceğimiz sözünü verdik rektörümüze. Buranın toprağı biraz müsait değil ama gerekirse kazarız, 1,5-2 metre, başka yerden toprak getirir, burayı yeşillendiririz, ormanlık hale getiririz. Hep birlikte yemyeşil bir Afyon Kocatepe Üniversitesi yapacağız inşallah.”
Türkiye’nin en büyük 5 meslek yüksekokulundan birinin temeli atıldı
Eroğlu konuşmasında Afyon Meslek Yüksekokulu’nun öğrenci sayısı açısından Türkiye’nin en büyük 5 meslek yüksekokulundan biri olduğunu belirterek, “Türkiye’de hakikaten ilk 5’e giren, girecek olan, kapasite itibariyle, meslek yüksekokulu binasının temelini atıyoruz. İnşallah muhteşem bir bina olacak. Hayırlı olmasını gönülden temenni ediyorum. Meslek yüksekokulları çok önemli, çünkü ara eleman ihtiyacı had safhada. İnşallah burada vatana millete hayırlı gençler yetişir. Ben, hayırlı olmasını gönülden temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na AKÜ’ye yaptığı destek ve katkılardan dolayı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından plaket takdim edildi. Hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenmek zorunda kalınan tören Eroğlu, Solak ve protokol mensuplarının hep birlikte temsili olarak beton atma butonuna basması ile son buldu.
Törenin ardından Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet AKÜ Teknoloji ve Mühendislik Laboravutarları binası ile AKÜ Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezi’ni ziyaret ederek Rektör Solak’tan bilgiler aldılar.
Törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Hilmi Uçan, Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş ile bürokratlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.