Yardımlaşma ve Dayanışma Temalı Film Paylaşımı

Yardımlaşma ve dayanışma temalı üç film (Misafir; Bajrangi Bhaijaan ve Can Dostum) Üniversitemiz öğrencileri için sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Yardımlaşma, dayanışma ve sevgi temalı bu filmleri öğrencilerimiz ve ailelerinin izlemeleri amaçlandı.

Yönetmen: Andaç Haznedaroğlu
Yapım: 2018- Türk
Tür: Dram

Suriye'deki savaşın ardından Avrupa'ya göç etmeye çalışan Lena'nın hikâyesini konu edinen filmin başrollerinde Saba Mubarak, Rawan Iskeif, Homam Hout bulunmaktadır.

Ailesini ve akrabalarını Suriye’deki savaşta kaybeden 7 yaşındaki Lena, komşuları Meryem ve küçük kız kardeşiyle birlikte, onları sonunda Türkiye’ye götüren bir yolculuğa çıkmaktadırlar. Türkiye’ye gelen Meryem, Lena ve kardeşi, kendileri gibi ülkeye sığınanların yanına taşınır. Bir yandan para kazanmaya çalışırken diğer yandan da küçük kız kardeşine annelik yapmayı öğrenmek zorun kalmaktadır. Tüm bunlarla uğraşırken aynı zamanda ailesinin öldüğünü kabullenmeyi reddetmekte ve ısrarla Suriye’ye geri dönmek istemektedir. Film Lena’nın karşılaştığı zorlukları ve bunlarla nasıl başa çıktığını anlatmaktadır.

Yönetmen: Kabir Khan
Yapım: 2018- Hint
Tür: Aksiyon, Dram, Komedi

Türkçe karşılığı Sevginin Gücü olan filmin başrollerinde Salman Khan, Kareena Kapoor ve Harshaali Malhotra bulunmaktadır.

5 yaşında doğuştan konuşamayan Pakistanlı Müslüman bir kız olan Shahida'nın kaybolma hikayesi anlatılmaktadır. Annesi ile tedavi için Hindistan’a doğru çıktıkları yolculukta küçük Shahida trende annesini kaybetmektedir. Başka bir ülkenin topraklarında tek başına kalan kızın yolu Bajrangi Bhaijaan müridinden olan Pavan ile kesişmektedir. Shahida’ya yardım etmeye çalışan Pavan konuşamayan kızın adını dahi öğrenememektedir. Filmde küçük kızı ailesine ulaştırmaya kararlı olan Pavan ile Shahida arasındaki macera dolu yolculuk konu edilmektedir.

Yönetmen: Eric Toledano, Olivier Nakache
Yapım: 2011- Fransız
Tür: Komedi-Drama

Gerçek bir yaşam öyküsün anlatıldığı filmin başrollerinde François Cluzet ve Omar Sy bulunmaktadır. Yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonucunda boynundan aşağısı tutmayan Philippe’in kendi bakımını üstlenmesi için işe aldığı Senegal kökenli Driss ile aralarında geçen olayları ve dostluğu konu almaktadır

Problemli bir ailesi olan ve hapisten yeni çıkmış olan Driss, 7 gün 24 saat boyunca Phillippe ile vakit geçirmek durumundadır. Philippe ile Driss kültürel olarak ve kişisel özellikler bakımından birbirlerine zıt karakterlerdir. Buna rağmen Driss göstermiş olduğu çaba ile önce ev halkının, daha sonra da Phillipe’in gönlünü kazanmayı başarmaktadır.