Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2018-2019 Akademik Yıl Açılış töreninde 2017-2018 Akademik Yılında uluslararası akademik faaliyet ve spor müsabakalarında derece alan öğretim elamanları ve öğrenciler ödüllendirildi.

Törende, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Özer ve Öğretim Görevlisi Hasan Şahbaz, Turizm Fakültesi öğrencileri adına Tolga Kaya, Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasında dünya şampiyonu olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Ali Cengiz ile Devlet Konservatuvarı Yüksek Lisans Öğrencisi Buğra Çankır’a ödül verildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Özer, “Büyük Menderes” adlı belgesel filmi ile Arjantin’de düzenlenen “Santa Cruz 4. Uluslararası Film Festivali”nde “En İyi Belgesel Film Ödülü”ne layık görülmüş, aynı belgesel filmi ile Polonya’da düzenlenen “Uluslararası Yeşil Film Festivali Festivali”nde “Özel Ödül”e layık görüldü. Özer, 71. Cannes Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Le Petit Cannes Film Festivali”nde “First Encounter With Authority” isimli filmi ile de finalist olmayı başardığı için ödüle layık görüldü.

Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Hasan Şahbaz ise İspanya’nın L’Alcora kentinde bulunan Seramik Müzesi tarafından düzenlenen “38. Uluslararası Seramik Yarışması”nda “Birincilik Ödülü”ne layık görülmesi nedeniyle ödüllendirildi.

AKÜ Turizm Fakültesi öğrencileri adına ise Tolga Kaya’ya 16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerinde tüm branşlarda 8 madalya ve Gastro Pamukkale Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonasında gümüş madalya kazanmaları nedeniyle ödül verildi.

2-10 Eylül 2018 tarihleri arasında Brezilya’nın Goiania kentinde gerçekleştirilen Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasında dünya şampiyonu olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Ali Cengiz de ödüle layık görülürken Cengiz’in dünya şampiyonasında olması nedeniyle ödülünü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yücel Ocak aldı.

Türkiye’de bir ilki başaran ve otizmliler adına eğitim çıtasını yükselterek Afyon Kocatepe Üniversitesinde Yüksek lisans eğitimine başlayan ve 2018 yılında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Japonya merkezli komitenin New York’ta düzenleyeceği organizasyona davet edilen, 1-2 Aralık 2018’de ise ünlü Saint John The Divine Katedrali’nde; 3 Aralık 2018’de ise Birleşmiş Milletler salonunda çalarak tüm engelliler adına Türkiye’yi temsil edecek olan Devlet Konservatuvarı Yüksek Lisans Öğrencisi Buğra Çankır da ödüle layık görüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ödülleri başarılı öğretim elamanlarına ve öğrencilere tek tek verirken bir süre sohbet etti ve akabinde hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

17 Eylül 2018, Pazartesi 1767 kez görüntülendi