Güya stratejik ortağımız ve NATO’da müttefikimiz olan ABD ve Trump yönetimi tarafından Türk halkına, meşru yönetimine, hukuk sistemine ve ekonomik yapımıza açık bir saygısızlık ve saldırı süreci başlatılmıştır. Ülkemiz, son yıllarda Trump yönetiminin daha önce farklı coğrafyalarda da uyguladığı saldırgan bir politika ile adeta ekonomik bir kuşatmayla karşı karşıyadır. Gezi kalkışmasıyla başlayan, 17-25 Aralık operasyonlarıyla devam eden ve 15 Temmuz ihanet girişimiyle zirveye ulaşan bu saldırganlık, devletin ve halkın direnişi ve dik duruşu karşısında mağlup olmuştur. Bu durum emperyalist güçleri ve yerli işbirlikçilerini, adeta çılgına çevirerek başka gayri meşru müdahale arayışlarına yöneltmiştir. Bu defa işbirlikçi aracılar yerine doğrudan ABD yönetimi tarafından, döviz kurları adeta bir sopa gibi kullanılarak psiko-ekonomik bir strateji üzerinden boyun eğdirme ve diz çöktürme politikası devreye sokulmuştur. Bu politikanın, güçlenen Türkiye üzerine geliştirilen temel saldırı stratejisinin devamı olduğu açıkça görülmektedir. Bu yeni politika hem kaba hem de sinsi bir şekilde yürütülmektedir. Sinsi yönüyle psikolojik bir eşik oluşturularak Türkiye toplumunun ana omurgasını oluşturan ve saldırılara karşı direnişin içerisinde yer alan sağduyuyu temsil eden kesimler hedef alınmaktadır. Türkiye’nin reel ekonomik gerçeklerinden kopuk, tamamen uluslararası piyasalarda sanal müdahalelerle doğrudan bireylerin ekonomik yaşamlarına uzanılarak akılları karıştırılmaya çalışılmaktadır. Böylece siyasi irade bu mücadelede yalnızlaştırılarak boyun eğmeye ve diz çöktürülmeye zorlanmaktadır. Tabii bu süreçte daha önceki saldırılarda gördüğümüz yerli işbirlikçiler ve felaket tellalları da gönüllü olarak görevlerini icra etmektedirler.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Senatosu olarak, Trump Yönetimi’nin dünyayı parçalara, kutuplara bölmeye yönelmiş bu uygulamaları karşısında Devletimizin ve hükümetimizin aldığı kararları ve milletimizin haklı tepkilerini desteklediğimizi alenen ifade ediyoruz. Daha önceki müdahalelerde de olduğu gibi milletimizin sağduyusunun bu saldırıyı da püskürteceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle ülkemizin huzur ve refahını bozmaya kalkışanları telin ediyor, bu saldırı karşısında Devletimizin ve hükümetimizin politikalarının yanında olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Senatosu

15 Ağustos 2018, Çarşamba 1355 kez görüntülendi