Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Anadolu Ajansı (AA) işbirliği ile hazırlanan “15 Temmuz Milli Direniş Unutmadık Unutturmayacağız” adlı fotoğraf sergisi Ahmet Necdet Sezer (ANS) kampüsü Merkez Kütüphanede açıldı.

Rektör Solak, açılış öncesi yaptığı konuşmada, fotoğraf sergisinin açılacağı mekanı vize sınavları haftası nedeniyle öğrencilerin çok yoğun olarak kullandıkları Merkezi Kütüphane binası olarak belirlediklerini söyledi. Solak, bu şekilde sergiyi öğrencilerin ayağına getirdiklerini ifade etti. Solak, “15 Temmuz milli iradeye ve demokrasimize karşı girişilen hain darbe kalkışmasının milletimiz tarafından bertaraf edildiği asla unutulmaması gereken bir tarihtir. O gece milletimizin adeta kendini ortaya koyarak, canıyla ve malıyla ülkemize, hükümetimize ve devletimize sahip çıkmıştır. Bu sergide yer alan fotoğraflarda bunun görsel ispatıdır” diye konuştu.

“Sergideki fotoğrafları hafızamıza kazıyacağız”

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, 15 Temmuz gecesini hep beraber yaşadıklarını kaydetti. Uslu, “15 Temmuz gecesi, demokrasimize ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, bayrağımızın inmezliğine, milletimizin bölünmezliğine yönelik hain darbe girişimine karşı 79 milyonun tek yürek oldu. 81 vilayetimizin, 919 ilçemizin meydanlarında nasıl demokrasisine sahip çıktığını hep beraber yaşadık. Biz bu fotoğraflarda neler olduğunu biliyoruz. Biz bu fotoğraflarla anılarımızı, 15 Temmuz gecesini bir kez daha hatırlayacağız” dedi.

Uslu şunları söyledi:

“Bu fotoğrafları, gelecek nesillere de aktarmak suretiyle 15 Temmuz gecesinin demokrasi kahramanlarını, kendini tankın önüne atan abide insanları, gelecek nesillere ulaştırılmasına onların canıyla, kanıyla verdiği mücadelenin hafızalarda hep taze tutulmasını istedik. Bundan böyle de bir daha kötü niyetlerinin Türk bayrağının inmezliğine yönelik herhangi bir kalkışmaya fırsat vermeme noktasında bu sergiyi açacağız. Bu sergide yer alan fotoğraflarımızı hafızalarımıza bir kez daha kazıyacağız. Hafızalarımızı bir kez daha tazeleyeceğiz ve onları tekrar yâd edeceğiz.”

“15 Temmuzda sokağa çıkanlar Türkiye’nin geleceğine sahip çıktı”

AA Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır ise sergideki fotoğraflara bakıldığında 15 Temmuzda yaşananları açık bir biçimde anlattığını söyledi. Kayır, “15 Temmuz gecesini bazıları, verilen mücadeleyi küçümsüyor olabilir. Bir siyasi darbenin önlenmesi, sadece demokrasiye sahip çıkılması olarak görebilir ama ben 15 Temmuz gecesini Türkiye’yi bölmeye yönelik tehlikeli bir sürecin önüne geçildiği gece olarak görüyorum. 15 Temmuz’da sokağa çıkanlar, şehit olanlar, gazi olanlar sadece demokrasiye sahip çıkmayıp Türkiye’nin geleceğine, çocuklarımıza sahip çıktılar” dedi.

“Bu halk karşısında şapka çıkartılır”

Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin de 15 Temmuz gecesinde milletin müthiş bir halk hareketinin, halk devriminin nasıl olduğunu gösterdiğini vurguladı. Şahin, “Halk hareketi nasıl olurmuş, özellikle şiddete başvurmadan kırmadan dökmeden bu hain girişim nasıl bastırılır, nasıl devletin, milletin, milli iradenin yanında durulur gösterildi. Gerçekten bu halk karşısında şapka çıkarılır, alkışlanır. Milletimle gurur duyuyorum” dedi.

Serginin açılışına, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, AKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Kültür Turizm Müdür V. Özge Öztürk Demirayak, AA Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Müdürü Selami Çalışkan, Basın Yayın Enformasyon Afyonkarahisar Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M. Hilmi Uçan, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Karakaş, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, yüksekokul ve meslek yüksekokulu ile uygulama ve araştırma merkez müdürlerinin yanı sıra AKÜ öğretim elemanları ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.

Sergi 21 Kasım 2016 tarihine kadar gezilebilecek.

15temmuzsergi1 15temmuzsergi12 15temmuzsergi11 15temmuzsergi10 15temmuzsergi9 15temmuzsergi8 15temmuzsergi7 15temmuzsergi6 15temmuzsergi5 15temmuzsergi4 15temmuzsergi3 15temmuzsergi2

17 Kasım 2016, Perşembe 1254 kez görüntülendi