Afyon Kocatepe Üniversitesi Senato Kararıdır:

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen kalkışma, kara bir leke olarak Türkiye siyasi tarihindeki yerini almıştır. Bu kalkışma, halkın ve meşru iradenin şanlı direnişiyle akamete uğratılmıştır. Bu menfur kalkışmaya yönelik başından itibaren aldığımız kararlı karşı tavrımızı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Senatosu olarak bir kez daha yineliyoruz. Bu teröristçe kalkışma, hem kendi vatandaşına silah doğrultacak kadar gözü dönmüş bir çetenin milletimize yaşattığı acılarla, hem de yine o aziz milletin bu çeteye canı pahasına verdiği destansı direnişle siyasi tarihteki yerini almıştır. Devletimizin birliğine ve ülkenin meşru hükumetine isyan etmiş gözü dönmüş bir çete, hiç bir hukuk, ahlaki ilke ve vicdan tanımaksızın kendi vatandaşının canına kast etmeyi göze almış ve kendi halkına saldırmaya cüret edebilmiştir. Milli iradeyi hiçe sayan bu gözü dönmüş demokrasi düşmanları, umutsuz kalkışma girişimleri ile ne yazık ki çok sayıda masum insanımızı, emniyet mensuplarımızı ve askerimizi şehit etmişlerdir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor ve onları minnetle anıyoruz.

Çok kısa bir süre içinde aziz milletimiz, dünya demokrasi tarihine geçecek bir tepki göstererek bağrından çıkan vatansever emniyet güçleri ve askerler ile omuz omuza bir direniş destanı yazmıştır. Afyon Kocatepe Üniversitesi Senatosu olarak meşru millet iradesine yönelik kanlı darbe girişimini lanetliyor ve nefretle kınıyoruz. Üniversite olarak baştan itibaren tarafımızı sadece milli iradenin yanında belirlediğimizi tüm ülke kamuoyuna ilan ediyoruz. Meşru millet iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımadığımızı açıkça beyan ediyoruz.

FETÖ/PDY; adı ne olursa olsun kendi vatandaşına saldırmayı göze alan bu çetenin gerçekleştirdiği kalkışmayı asla kabul etmiyoruz, kabullenmiyoruz. Demokrasi ve millet iradesine yürekten inanmış bir Üniversitenin mensupları olarak her zaman olduğu gibi bugün de safımızı seçilmiş meşru hükümet yanında belirliyoruz. Gün, siyasi farklılıkları ve rekabeti bir kenara bırakıp meşru millet iradesinin yansıdığı meşru hükümete ve demokrasiye sahip çıkma günüdür.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

06 Eylül 2016, Salı 1299 kez görüntülendi