Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) üniversitelerarası düzenlenen üç büyük etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Üniversitelerarası Voleybol 1. Lig müsabakaları ve Üniversitelerarası Eskrim Türkiye Şampiyonası ile beraber Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından organize edilen özel turnuva, AKÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilirken oyunlara 900 dolayında sporcu ve teknik personel katıldı.
03-08 Mayıs 2016 tarihlerinde Üniversitelerarası Voleybol 1. Lig müsabakalarına erkeklerde Afyon Kocatepe Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi takımları, bayanlarda ise Anadolu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi takımları katıldı. Müsabakalar sonunda erkeklerde; Ankara Üniversitesi birinci, Süleyman Demirel Üniversitesi ikinci ve Sakarya Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı. Bayanlarda ise Anadolu Üniversitesi birinciliği, Bartın Üniversitesi ikinciliği ve Selçuk Üniversitesi de üçüncülüğü elde etti.
Üniversitelerarası Eskrim Türkiye Şampiyonası kapsamında ise 35 üniversiteden 250 sporcu düzenlenen müsabakalarda ter döktü. Türkiye Eskrim Federasyonu’nun organize ettiği ve gençler ve yıldızlar kategorilerinde müsabakalarının oynandığı üçüncü turnuvaya ise 400’e yakın sporcu katıldı. Turnuva kapsamında hem ferdi hem takım yarışmaları yapılırken, gerçekleştirilen organizasyon ile ilgili konuşan BESYO Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak, turnuvalar kapsamında misafir edilen sporcuların tesislerden son derece memnun ayrıldığını ifade etti. Modern spor tesislerini AKÜ’ye kazandırdıkları için Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ve üniversite yönetimine teşekkür eden Ocak, “Bu tür büyük organizasyonları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. İlimizin ve üniversitemizin tanıtımında da etkili olan bu organizasyonda yaklaşık 800-900 kişiyi misafir ettik, bu sporcular ilimizde konakladılar. Bu da şehrimizin ekonomisine ve tanıtımına da önemli katkılar sağladı” diye konuştu.

besyo_20168 besyo_20167 besyo_20166 besyo_20165 besyo_20163 besyo_20164 besyo_20162 besyo_20161

24 Mayıs 2016, Salı 1225 kez görüntülendi